Stef Clement rekent erop dat hij na de Tour de France een nieuw éénjarig contract gaat tekenen bij IAM Cycling.

"Ik denk dat het wel goed komt voor volgend jaar, daar heb ik geen stress van", laat de Brabander aan NU.nl weten.

Clement verruilde Belkin, de voorganger van het huidige Lotto-Jumbo, vorig jaar voor de Zwitserse formatie en tekende voor één jaar.

"Ze hebben me meegenomen naar de Tour, dus dan zullen ze wel tevreden zijn. Dat gesprek over een nieuw contract komt er wel. Wat mij betreft kan dat wachten tot na de Tour."

Voor de 32-jarige Clement was het na zes jaar in Nederlandse dienst even wennen bij IAM. "Het kostte wat tijd en energie om een ploeg te verlaten waar ik heel lang heb gereden, maar het is een verrijking van de carrière. Ik heb hier nu mijn plek gevonden."

Champions League

Clement koos vorig jaar eigenlijk voor IAM omdat de ploeg actief was in het procontinentale circuit, maar de overstap naar de World Tour is hem toch goed bevallen. "Dit blijft de Champions League van het wielrennen en het is ook wel weer mooi om daar deel van uit te maken."

"Met de Arctic Tour of Norway en de Ronde van Groot-Brittannië rijd ik straks ook nog wat kleinere wedstrijden. Daar moet ik toch mijn prijzengeld verdienen om het maandsalaris aan te vullen haha."

De winnaar van zilver op de tijdrit bij de Europese Spelen gaat straks bewust weer onderhandelen over een contract voor één jaar. "Ik vind dat wel prima, wil van jaar tot jaar bekijken wat ik doe en tot wanneer ik het volhoud."