Voor Giant-Alpecin begint de strijd om een ritzege in deze Tour de France langzaam op een teleurstelling uit te lopen. John Degenkolb werd zondag voor de tweede keer tweede en lijkt pas in Parijs nog een kans te krijgen.

"André Greipel is gewoon de snelste sprinter. We hadden gehoopt dat hij wat meer zou lijden in deze etappe, maar dat gebeurde niet. John is heel goed, maar niet sterk genoeg en dat is jammer", stelde ploegleider Marc Reef vast in gesprek met NU.nl.

"Dit was het maximaal haalbare. Hij haalde heel hoge waardes in de sprint en wist niet wat hij nog meer kon doen. Hij was nu veruit het dichtst bij een zege en dat maakt het wel zuur. Ik dacht even dat hij het nu zou gaan redden."

De Duitse formatie moest het in Valence stellen zonder Ramon Sinkeldam. De aantrekker van de sprint viel zaterdag ziek uit. "We missen hem zeker, hij heeft veel meer ervaring dan de rest en dat gaan we in Parijs wel merken. Het is een aderlating."

Scorebord

Ondanks het ontbreken van een ritzege zei teambaas Iwan Spekenbrink op de eerste rustdag al dat Giant-Alpecin bezig is aan de beste Tour ooit. Reef: "De buitenwacht kijkt voornamelijk naar de Tour en wij kijken naar de processen."

"We hoeven niet altijd te winnen om goed te rijden. Vorig jaar wonnen we vier keer, maar nu zijn we veel breder inzetbaar. Maar goed, kijkend naar het scorebord doen we het minder, die feiten liggen er."

Reef denkt dat het uitvallen van Tom Dumoulin van grote invloed zal zijn op de eindafrekening van Giant-Alpecin na de Tour. "Als hij niet wegvalt, hadden we misschien een paar dagen in het geel gereden en zag de wereld er voor ons heel anders uit."