Peter Sagan eindigde zondag voor de tiende keer in de top vijf van een etappe tijdens deze Tour de France, maar de Slowaak wist weer niet te winnen.

Sagan maakte deel uit van de kopgroep die op 30 kilometer van de streep werd teruggepakt en wist zich in de door André Greipel gewonnen massasprint naar plek vier te knokken.

"We hadden echt wel goede hoop. Hij zat heel lang in een goede positie en verloor die op het laatste stukje, dat is balen", foetert ploegleider Tristan Hoffman van de Russische formatie tegen NU.nl.

"Toen John Degenkolb er tussen kwam, werd het een chaos en het is wel knap dat Peter uit een onmogelijke positie toch nog vierde wordt. Heel jammer dat hij niet wint, want hij heeft wel de snelheid."

Groene trui

Bij Tinkoff-Saxo moeten ze er langzaam moedeloos van worden dat het met Sagan steeds net niet lukt. "Nee hoor, we zien dat hij zijn best doet. Natuurlijk willen we winnen en hij is ook een winnaar die hier zeker van baalt. Dat mag hij een uurtje doen en dan moeten we weer vooruit kijken. Dat doet hij ook altijd wel."

Het positieve aan de etappe is dat Sagan de groene trui wat stevige om zijn schouders heeft na het winnen van de tussensprint. Zijn voorsprong op Greipel is 44 punten. "Hij heeft goede zaken gedaan en daar zijn we wel blij mee. We staan hier niet helemaal met lege handen."