Roy Curvers baalt van de tweede plaats van zijn ploeggenoot John Degenkolb in de vijftiende Tour de France-etappe. De renner van Giant-Alpecin moest alleen in André Greipel zijn meerdere erkennen.

"In de ideale situatie trekken we de sprint aan voor John. We hadden echter te weinig mensen, daardoor was het zaak om hem in elk geval in positie te houden", liet Curvers weten aan de NOS.

"We wisten dat dit een goede kans zou zijn voor John, misschien wel de beste kans. De hele dag was er hard gekoerst, iedereen deed een jasje uit en voelde zijn benen. Het was heel chaotisch in de slotfase."

Curvers constateerde dat Greipel de zege in elk geval niet had gestolen; de Duitser behield de aansluiting tijdens de beklimming van een heuvel van de tweede categorie.

"Peter Sagan was in de kopgroep, daardoor hadden wij ook geen bondgenoot om het tempo op te voeren op die helling."

Curvers denkt dat Degenkolb alleen in de slotetappe naar Parijs nog een kans op een ritzege maakt. ''Het gaat vooral afhangen van hoe de andere sprinters de bergen doorkomen. Wat gaan ze dan nog in de tank hebben? Het is nu moeilijk in te schatten hoe groot de kans is om daar te winnen.''