Chris Froome toonde zaterdag in de rit naar Mende wederom aan dat hij de beste klimmer van de Tour de France is, maar zijn ploegleider Servais Knaven rekent zich nog steeds niet rijk.

"Hij kan nog steeds een slechte dag krijgen en die voel je nooit aankomen. Alle voortekenen zijn in ieder geval goed", aldus de ploegleider van Team Sky tegen NU.nl.

Geletruidrager Froome is tot nu toe oppermachtig en heeft inmiddels een royale voorsprong van drie minuten en tien seconden op nummer twee Nairo Quintana.

"Maar we zijn nog niet aan het aftellen hoor. We genieten eigenlijk gewoon van elke dag. Het loopt goed en dat is mooi."

Alpen

Zondag was wel de eerste dag dat Froome even leek te wankelen na twee aanvallen van Quintana, maar de Brit bleef juist zijn eigen tempo rijden en pakte nog een seconde op de Colombiaan.

"Hij weet wat voor hem het beste is. Er zat maar vijf seconden tussen, dus ik wist ook dat ze weer bij elkaar zouden komen. Het is toch een opluchting op een klim waar grote verschillen worden gemaakt. Elke seconde verliezen is er één te veel."

Voor Knaven is het in ieder geval duidelijk dat Froome klaar is voor de Alpen, al volgen er nog twee overgangsetappes. In de zestiende rit naar Gap zit maandag nog een verraderlijke afdaling.

"Ja, maar die afdaling van de Col de Manse kent iedereen onderhand wel. Die hebben we de laatste drie jaar gedaan en er zijn meerdere gevaarlijke afdalingen in de slotweek. Daar maken we ons geen zorgen over."