Michel Cornelisse denkt dat zijn ploeg MTN-Qhubeka zich na de ritzege van Stephen Cummings in de Tour de France niet druk hoeft te maken om de wildcard voor volgend jaar.

"We hebben resultaten laten zien en ik denk dat we hem volgend jaar wel weer zullen krijgen als we hem nodig hebben",  zegt de Nederlandse ploegleider tegen NU.nl.

De Zuid-Afrikaanse formatie toonde vorig jaar al interesse in een overstap naar de World Tour wat een gegarandeerde plek in alle grote wedstrijden van het wielerseizoen, waaronder de Tour, zou betekenen.

Cornelisse twijfelt of een stapje hoger raadzaam is voor de procontinentale ploeg. "Ik vind dit ook wel goed, maar het ligt er vooral aan wat de sponsor wil. Ik weet niet of het verstandig is, we moeten er heel goed over nadenken."

"Een deel van de ploeg bestaat uit Zuid-Afrikanen in opleiding en ik weet niet of we alles aankunnen met de Giro, de Tour, de Vuelta en noem het allemaal maar op. Nu kunnen we voor die mindere renners een rustiger programma maken."

Wielerkleding

MTN-Qhubeka, dat gesponsord wordt door een telecomprovider, heeft er geen moeite mee om op een wildcard grote wedstrijden te moeten rijden. "Nee hoor, we zijn daar dolgelukkig mee en hebben het nu eenmaal nodig. Het maakt ons niet uit dat we hier zo gekomen zijn."

Met Edvald Boasson Hagen haalde de formatie al twee keer de top vijf van een etappe en Daniel Teklehaimanot droeg een paar dagen de bolletjestrui. "We hebben echt heel goede renners en het is mooi dat we het op dit podium ook laten zien."

Voor Cornelisse was de ritzege van Cummings ook een persoonlijk succes. De ploegleider ontbrak vorig jaar in de Tour nadat zijn vorige werkgever Vacansoleil-DCM was gestopt. De voormalig taxichauffeur kwam daarna zelfs niet meer aan de bak als ploegleider en moest noodgedwongen wielerkleding gaan verkopen.

MTN-Qhubeka bood uitkomst en het succes van de formatie doet Cornelisse goed. "De credits zijn natuurlijk voor de renners, maar dit is echt geweldig. Het is mijn derde Tour en de eerste keer dat ik mee mag genieten van het winnen van een rit. Dat geeft een heel goed gevoel."