Bauke Mollema kwam zaterdag na de veertiende etappe in de Tour de France, waarin hij op de 29e plaats eindigde op ruim vijf minuten van winnaar Stephen Cummings, tot een nuchtere conclusie.

"Ik denk dat ik wel tiende blijf in het algemeen klassement. Dat is mijn plek, daarmee moet ik vrede hebben. Liever zou ik de grote mannen natuurlijk volgen in het wiel, maar dat zit er gewoon niet in."

"Iedereen staat in het klassement nu zo'n beetje op zijn eigen plaats. De laatste week in de Tour wordt echter nog zwaar. Ik hoop dat er iemand boven mij nog een slechte dag heeft, waardoor ik nog wat kan stijgen in de rangschikking.''

De slotklim van de veertiende etappe viel Mollema niet mee. "Het hakte er nog flink in na zo'n dag'', gaf de kopman van Trek toe.

"Het ging drie kilometer steil omhoog. Iedereen zat al bijna aan zijn limiet. Ik ben er volle bak ingegaan, zo'n laatste klim kun je niet indelen. Ik zat goed in het wiel bij Robert Gesink. Hij reed sterk en in een mooi tempo voor mij. Ik kon hem nog net volgen.''