Michael Rasmussen was zaterdag voor het eerst sinds hij in 2007 de Tour de France moest verlaten aanwezig in de Ronde van Frankrijk.

"Het is leuk om terug te zijn. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gekregen, het is een goede ontvangst", aldus de Deen tegen NU.nl.

De 41-jarige Rasmussen, die acht jaar geleden door Rabobank uit de Tour werd gezet en later toegaf tijdens zijn carrière doping te hebben gebruikt, schrijft voor de Deense krant Ekstra Bladet.

"Ik ben hier om te werken en schrijf elke dag wat over de ritten. Deze dag was het erg hectisch met interviews, maar vanaf zondag kan ik hopelijk net als andere journalisten mijn werk gaan doen."

Armstrong

Rasmussen heeft dit jaar geen moment getwijfeld om terug te keren in de Tour. Lance Armstrong, die zijn zeven Tourzeges afgenomen zag worden door dopinggebruik, kreeg deze week veel kritiek omdat hij meedeed aan een liefdadigsheidsproject waarbij de Touretappes werden gefietst.

"Het is voor mij juist belangrijk om weer in het reine te komen met mezelf en me te verzoenen met de Tour. We hadden ook geen problemen om een accreditatie voor mij te krijgen."

Bij de start zag Rasmussen al wat bekenden uit zijn tijd bij Rabobank rond de bus van Lotto-Jumbo, zoals de ploeg na voorgangers Blanco en Belkin is gaan heten.

"Ik zag mijn oude ploegleider Frans Maassen langsrijden, maar ik heb nog niemand gesproken. Ik ben hier nog tien dagen, dus dat komt nog wel."