Robert Gesink is zaterdag in de openingsfase van de veertiende etappe van de Tour de France onderuit gegaan, maar de Nederlandse nummer zeven heeft daar geen ernstige kwetsuren aan overgehouden

"Gesink voelt zich goed na zijn valpartij en is weer terug in het peloton", liet zijn ploeg Lotto-Jumbo weten via Twitter.

Na vijf van de 178,5 kilometer lange rit van Rodez naar Mende was er een grote valpartij in het peloton. Onder anderen Gesink en de Fransman Thibaut Pinot hoorden bij de slachtoffers, maar zij konden weer opstappen.

De kopman van Lotto-Jumbo kwam tot nu toe relatief ongeschonden door de Tour. Hij viel slechts één keer eerder en stapte toen ook zonder problemen weer op.

Morabito

Steve Morabito ging eveneens onderuit en de renner van FDJ kon niet meer verder. De 32-jarige Zwitser stond op de 27e plek in het algemeen klassement, op bijna veertig minuten van geletruidrager Chris Froome.

Morabito heeft zijn sleutelbeen gebroken en zal zondag worden geopereerd, zo meldt zijn ploeg via Twitter. Hij is de 23e uitvaller in deze Ronde van Frankrijk.