Merijn Zeeman kijkt tevreden terug op de drie zware Pyreneeënritten die Lotto-Jumbo de afgelopen dagen afwerkte in de Tour de France.

"Gesink staat er goed voor. Zevende in het klassement met de complete wereldtop nog in koers is gewoon heel goed", stelt de ploegleider van Lotto-Jumbo in gesprek met NU.nl.

Gesink dacht van tevoren geen confrontatie aan te gaan met de topfavorieten, maar heeft nu te maken met concurrenten van naam zoals Vincenzo Nibali.

"Hij stijgt op Plateau de Beille een plekje in het klassement, alleen komt Nibali een minuut dichterbij en dat was zonder de lekke band van Robert niet gebeurd."

Aanvoelen

De komende dagen wacht een aantal zogeheten overgangsritten van de Pyreneeën naar de Alpen, al zitten er een paar verraderlijke beklimmingen tussen.

"De etappe van zaterdag naar Mende is gewoon een klassementsrit. Vrijdag kan het een dag voor bepaalde sprinters zijn, maar er zou ook zomaar een kopgroep het einde kunnen halen."

Zeeman is er nog niet over uit of renners als Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk in de komende etappes voor hun kans moeten gaan of beter Gesink kunnen bijstaan. "We moeten proberen aan te voelen hoe de koers gaat lopen."

Naast een goede klassering voor Gesink blijft het voor Lotto-Jumbo een doel om mee te doen om een ritzege. "Dat waren we sowieso van plan, los van het klassement. We moeten eens goed kijken hoe we dat gaan aanpakken."