Ploegbaas Alexandr Vinokoerov van Astana heeft donderdagavond in een speciale verklaring op de website van het wielerteam zijn vertrouwen uitgesproken in kopman Vincenzo Nibali.

Vinokoerov voelde zich geroepen tot een publieke steunbetuiging nadat de Spaanse krant AS naar buiten had gebracht dat Nibali aan het einde van het seizoen uit onvrede Astana wil verlaten.

"Daar is geen sprake van'', betoogde Vinokoerov. "Er zijn geen problemen tussen hem en het team. We hebben het volste vertrouwen in hem."

"Natuurlijk ben ik niet tevreden als we niet winnen. Maar ik denk dat Vincenzo in deze Tour niet zijn topniveau weet te halen. Hij kan veel beter dan zijn huidige negende plaats in het klassement doet vermoeden."

"We zullen hem medisch laten onderzoeken om de oorzaak van zijn huidige prestatieniveau te ontdekken. Verder zien we hem later dit jaar graag in de Ronde van Spanje rijden.''

Nibali won vorig jaar de Ronde van Frankrijk, maar doet dit jaar niet mee om de prijzen. Zijn achterstand op geletruidrager Chris Froome bedraagt liefst 7.47 minuten.