Na zijn aanval dinsdag in de eerste Pyreneeënrit consolideerde Chris Froome de twee ritten erna zijn voorsprong op zijn concurrenten. Op de slotklim van de twaalfde rit naar Plateau de Beille probeerde de Brit nog even weg te rijden maar zonder resultaat.

"Na drie dagen in de Pyreneeën en een finale zoals vandaag zijn we natuurlijk moe'', vertelde de kopman van Sky na de door de Spanjaard Joaquim Rodriguez gewonnen etappe.

"Ik moet mijn ploeggenoten heel erg bedanken. Richie Porte rijdt verbazingwekkend goed en Geraint Thomas heeft me elke dag bijgestaan. Hij staat ook nog vijfde in het algemeen klassement, dat wil wel wat zeggen." 

"Nu volgen eerst een paar overgangsetappes, daarna de Alpen. Daar ligt de echte uitdaging'', keek Froome al vooruit.

De eerste echte Alpenrit is woensdag wanneer de finish ligt in skioord Pra Loup. Froome heeft een voorsprong van 2.52 minuten op nummer twee Tejay van Garderen.

Quintana

Toch vreest de Brit het meest voor Nairo Quintana, de nummer drie in het algemeen klassement. "Van de aanvallers van vandaag staat hij het dichtst bij me. En misschien zien we de explosieve aanvallen van Alberto Contador nog."

"Ik behandel de renners die op drie of vier minuten van mij staan met hetzelfde respect. Ik kan niemand laten gaan. Vandaag had ik de controle en werd ik niet echt onder druk gezet."

Froome denkt zelfs dat teamgenoot Thomas het podium kan halen. "Niks is onmogelijk. Ik ben bekend met zijn rol als knecht. Ik heb dat in het verleden ook gedaan en werd in 2012 tweede achter Bradley Wiggins."