Robert Gesink bleef donderdag nuchter onder zijn materiaalpech in de slotfase van de twaalfde etappe in de Tour de France.

De kopman van Lotto-Jumbo kreeg op Plateau de Beille een lekke band en verloor uiteindelijk een minuut op de groep met klassementsrenners.

"Het ging best goed, maar aan de voet van Plateau de Beille reed ik lek. Daarna was het een tijdrit naar boven", zei Gesink tegen de NOS.

"Ik stond als een malle te balen. Ik pakte snel een andere fiets en kwam op adrenaline nog bijna terug. Ik heb ze de hele tijd zien rijden."

Eigen tempo

Net op het moment dat Gesink bijna de aansluiting had gevonden met het uitgedunde peloton, kozen onder anderen Alberto Contador, Nairo Quintana en Chris Froome voor de aanval.

"Ik probeerde niet over de kop te gaan en heb daarom de hele tijd mijn eigen tempo gereden. Net zoals in de eerste bergetappe, alleen nu er even net achter in plaats van ervoor."

Toch was de Achterhoeker, die naar de zevende plaats in het algemeen klassement steeg, tevreden over zijn eigen optreden. "Ik was sterk. Als je dan lek rijdt, sta je toch wel even te kijken. Dat is het verhaal van de dag."