Als het aan Astana-teambaas Alexandre Vinokoerov ligt, neemt Vincenzo Nibali komende maand deel aan de Ronde van Spanje.

De 30-jarige Italiaan stelt momenteel als titelverdediger hevig teleur in de Tour de France; na elf etappes bezet hij slechts de elfde plaats, op bijna acht minuten van leider Chris Froome.

"Vincenzo is een groot coureur, we rekenen erop dat hij in elk geval deze ronde afmaakt", zegt Vinokoerov in La Gazzetta dello Sport.

"De sponsor verwacht resultaten van hem omdat hij veel geld verdient. Ik krijg veel telefoontjes van mensen die zich afvragen wat er toch aan de hand is."

De oud-renner heeft geen verklaring voor het slechte presteren van zijn kopman. "Misschien is het de stress die hem als titelverdediger parten speelt. Hij moet echter niet opgeven en nu voor etappes gaan."

In augustus moet Nibali zich van Vinokoerov revancheren in de Ronde van Spanje. "Hij moet naar de Vuelta gaan. Astana heeft veel goede klassementsrenners en we dienen dit jaar echt een grote ronde te winnen."

Vermoedelijk zal Astana ook Fabio Aru en Mikel Landa, de nummer twee en drie van de Giro, opstellen in de Ronde van Spanje.