Ploegleider Steven de Jongh van Tinkoff-Saxo acht het onrealistisch om nog voor de gele trui te gaan met Alberto Contador in de Tour de France.

De 32-jarige Spanjaard kijkt halverwege de Tour al tegen een achterstand van meer dan vier minuten aan op geletruidrager Chris Froome.

"De gele trui is alleen mogelijk als er iets gebeurt met Froome, maar dat wil ik hem niet toewensen. We proberen zo dicht mogelijk bij de tweede plaats te blijven", aldus De Jongh donderdag voor de start van de twaalfde Tour-etappe.

De kans is klein dat Contador donderdag ten aanval trekt in de rit met aankomst op Plateau de Beille. "Froome aanvallen heeft niet veel zin. Misschien wacht Nairo Quintana ook wel af. Het zit achter Froome dicht bij elkaar."

Bij Contador speelde zijn pollenallergie de afgelopen dagen op. "Hij heeft het moeilijk met de warmte, dat zal vandaag niet veel minder zijn. Het is overleven en dan hopen dat hij in de Alpen beter voor de dag komt. Over zijn Girodeelname moeten we niet zeuren. We wisten dat we de Giro en de Tour zouden rijden."

Majka

Tinkoff-Saxo kende woensdag een succesvolle dag. Rafal Majka triomfeerde in de etappe over de Tourmalet en in Milaan werd Ivan Basso succesvol geopereerd aan zijn testikel, waarbij een kankergezwel is verwijderd.

"Het was een heel mooie dag, al moest Daniele Bennati de Tour verlaten na een valpartij. We kregen goed nieuws over Basso en Majka won de rit. We konden dit zeker gebruiken."