Alberto Contador vreest dat hij tijdens deze hele Tour de France niet zijn topniveau zal halen. De 32-jarige Spanjaard gaat ervan uit het in elke bergetappe lastig te krijgen.

"Dit wordt een heel gecompliceerde Tour. Ik blijf mijn best doen en dan zien we wel hoe ver ik kom", vertelde de winnaar van zeven grote rondes na de elfde etappe aan Cyclingnews.

"Chris Froome is duidelijk de sterkste, daar bestaat geen twijfel over. Misschien kunnen we in tactisch opzicht nog iets verzinnen."

Contador, die al een achterstand van ruim vier minuten heeft op de gele trui, baalt dat hij niet in dezelfde vorm verkeert als tijdens de vorige Tour, toen hij moest opgeven na een valpartij.

"Woensdag ging het beter dan dinsdag, maar het is heel jammer dat ik niet de benen van 2014 heb. Want die waren echt goed."

Contadors ploeg Tinkoff-Saxo is dankzij de ritzege van Rafal Majka van woensdag in elk geval van de nul af. "Hij zag een kans om via een ontsnapping een etappe te winnen en benutte die."

"In Italië (waar Ivan Basso een operatie onderging om zijn kankergezwel te verwijderen, red.) lijkt ook alles goed te zijn gegaan. Mooi dat Rafal zijn zege op heeft gedragen aan Ivan."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France