Lance Armstrong zegt dat het zijn fout is dat Chris Froome tijdens de Tour de France vragen over doping moet beantwoorden.

"Ik houd daar een slecht gevoel aan over", zegt de 43-jarige Amerikaan in gesprek met Sky Sports.

"Ik weet hoe het is voor Chris om tijdens de Tour in te moeten gaan op al die vragen. Voor een groot deel is het mijn fout. Veel mensen letten op zijn prestaties, zien zijn stijl en constateren de grote tijdverschillen. Zij denken: 'Hij is nog zo'n figuur'."

"Iemand die in 2015 de Tour aan het winnen is, zou geen vragen moeten beantwoorden over iemand die tien tot vijftien jaar geleden de Tour won. Dat is niet eerlijk."

Armstrong, die zeven keer de Tour won en al die zeges in 2012 verloor nadat zijn dopinggebruik werd bewezen, liet dinsdag na de triomf van geletruidrager Froome in de eerste bergrit via Twitter van zich horen.

"Het is duidelijk dat Froome, Richie Porte en Team Sky heel sterk zijn. Te sterk om schoon te zijn? Ik weet het niet", meldde de Texaan.

Transparant

Armstrong zegt dat hij met zijn tweet simpelweg vragen van zijn volgers beantwoordde en Froome niet in een kwaad daglicht wilde stellen.

"Ik wilde gewoon transparant zijn. Van andere tweets in mijn leven heb ik spijt, niet van deze."

Armstrong is in Frankrijk om deel te nemen aan 'One Day Ahead', een liefdadigheidskoers tijdens de Tour de France. Donderdag en vrijdag zal de Texaan het amateurpeloton dat geld inzamelt voor de strijd tegen leukemie versterken.