Wilco Kelderman voelt dat zijn rugklachten elke dag iets minder worden, maar het gaat de renner van Lotto-Jumbo nog niet snel genoeg.

"Het verbetert elke dag weer, maar het gaat met zulke kleine stapjes. Na die val ging het per dag veel beter, nu gaat het niet zo snel meer", legt Kelderman uit.

De klimmer kon woensdag in de elfde etappe tot zo'n vier kilometer mee met de besten op de Tourmalet, maar moest toen afhaken en kwam op bijna zestien minuten binnen.

"Ik heb op de Col d'Aspin nog heel lang Robert Gesink uit de wind kunnen houden en beter mijn werk kunnen doen dan de afgelopen dagen. Dat is nu toch het belangrijkste voor mij."

Kelderman koestert de stille hoop om zich in de Alpen nog te laten zien. "Hopelijk kan ik daar aanvallen en nog voor een ritzege gaan."

Kruijswijk

Die wens sprak Steven Kruijswijk woensdag ook uit aan het begin van de rit naar Cauterets, maar de Brabander zat niet in de kopgroep. "Ik heb niet de benen van de Giro, anders had ik er op de Tourmalet nog wel bijgezeten."

De nummer zeven van de Ronde van Italië finishte op ruim een kwartier als 35e. "Hopelijk kom ik er nog doorheen. Maar als ik aanvallend geen resultaat kan behalen, zal ik in dienst van Gesink blijven rijden. Ik hoop dat hij dit niveau vasthoudt."

De kopman van Lotto-Jumbo kwam na zijn knappe vierde plaats van dinsdag een dag later in de groep met favorieten over de streep. Gesink staat in het klassement achtste op vier minuten en 35 seconden van leider Chris Froome.