Steven Kruijswijk heeft zijn gezicht in de eerste week van de Tour de France nog nauwelijks laten zien, maar de klimmer van Lotto-Jumbo is van plan om dat vanaf nu wel te doen.

"Het Nederlandse publiek gaat me zeker nog een keer zien. We moeten aanvallend koersen om de wedstrijd mooier te maken", kondigt de 28-jarige Kruijswijk in gesprek met NU.nl aan.

Een etappezege is daarbij het ultieme doel. "Dat zou heel veel glans aan onze Tour geven. Ik moet een beetje geluk hebben dat ik de ruimte krijg, want de jongens uit de top tien rijd ik er niet af."

Kruijswijk denkt dat de mogelijkheden zich vooral deze week zullen aandienen. "De favorieten zullen in de Pyreneeën nog redelijk terughoudend zijn en daar moet ik van profiteren."

Gesink

Lotto-Jumbo gaat met Robert Gesink voor het klassement, maar het is geen uitgemaakte zaak dat Kruijswijk telkens bij zijn kopman moet blijven.

"Waar nodig zal ik zeker helpen, maar ik denk ook dat ik mee moet gaan in een ontsnapping om voor een rit te gaan. Robert moet gewoon zo lang mogelijk de ploeg van de leider volgen en daarachter zullen jongens eraf waaien."

"Heel veel kunnen wij op de slotklim niet doen en we moeten zeker niet vergeten om in de aanval te rijden. Laurens ten Dam en Wilco Kelderman zijn er ook nog. We zullen nooit met z'n drieën aanvallen, dus er is altijd iemand bij Robert."