Lars Boom rijdt na een moeilijke start weer met een glimlach rond in de Tour de France nu de rust is weergekeerd in het peloton.

"De eerste week was natuurlijk hectisch, maar ik ben tevreden dat het nu weer normaal gaat", vertelt de Astana-renner aan NU.nl.

Boom kreeg na de waaieretappe kritiek van zijn ploegleider, reed lek in de kasseienrit en moest donderdag op een ongelukkig moment van fiets wisselen.

"Ik heb een beetje pech gehad ja. Lichamelijk zat ik ook nog een beetje in de knoei en dat heeft de osteopaat allemaal goed opgelost. Het gaat nu steeds beter."

Ploegentijdrit

Boom hoopt zondag te schitteren in de ploegentijdrit. "Daarvoor ben ik hier en ik ga hard mijn best doen. Ik ben vooral blij met het gevoel dat we nu echt onderweg zijn."

Naast zijn opstartproblemen had Boom ook nog te kampen met de lage cortisolwaarden die voor de Tour werden geconstateerd. De Brabander kreeg woensdagavond te horen dat hij toch gezond is na eigen metingen van Astana.

"Daar ging ik wel vanuit omdat ik mezelf ook prima voel. Het gaat alleen tussen de oren zitten als je dat hebt, nu gaat het goed."

De test kostte Boom bijna zijn startplek, maar Astana besloot het verzoek van wielerbeweging MPCC te negeren.