De gemoederen liepen donderdag even hoog op na de valpartij in de slotkilometer van de zesde Touretappe.

Geletruidrager Tony Martin ging onderuit, maar ook klassementsmannen Chris Froome van Team Sky en Vincenzo Nibali van Astana waren erbij betrokken.

Nibali ging bij de val tegen het asfalt en raakte Froome, die ternauwernood op de been bleef. Na de finish kwam Froome verhaal halen bij de Italiaanse titelverdediger. Hij liep de bus van Astana in en keek vervolgens samen met zijn concurrent naar de televisiebeelden van de val.

De twee kwamen na het zien van de beelden tot de conclusie dat geen van beiden schuld had, waarna de vrede snel getekend was.

Voetballers

Martin liep een sleutelbeenbreuk op en moest daardoor de Tour verlaten. Froome en Nibali kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. "We zijn wielrenners hè, geen voetballers", zei Nibali met een knipoog.

"Iedereen wilde vooraan zitten, maar ik kan niet begrijpen hoe er zo'n chaos ontstond. Ik heb een beetje last van mijn been en schouder, verder gaat het goed."

Teambaas Dave Brailsford van Sky meldde zich na de discussie tussen Froome en Nibali ook nog even bij de bus van Astana om de situatie aan de ploegleiding van de Kazachstaanse formatie uit te leggen.

Warren Barguil, nummer elf van het klassement en kopman van Giant-Alpecin, lag onderop bij de val vlak voor de finish. "Het gaat gelukkig goed, al heb ik wat wonden."