Lars Boom begint dinsdag met een redelijk goed gevoel aan de kasseienetappe in de Ronde van Frankrijk. De 29-jarige renner van Astana won vorig jaar de mini-uitgave van Parijs-Roubaix in de Tour.

"Het ging gisteren al beter dan zondag. Ik hoop dat ik vandaag weer beter ben", zegt Boom voor de start.

De oud-renner van Belkin erkent dat de voorbije dagen veel energie hebben gekost. Door lage cortisolwaarden was het even onzeker of Boom van start zou gaan. "Dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Het kostte drie, vier uurtjes extra slaap per nacht."

Boom denkt dat de kasseienrit niet zo lastig wordt als die van afgelopen jaar. "Nu is het droog, al is het afwachten of dat zo blijft. Vorig jaar regende het. Het zijn ook maar dertien kilometer aan kasseien."

Nibali

Astana heeft een duidelijk doel in de vierde etappe. "We proberen tijd terug te pakken met Vincenzo Nibali, we zijn hier om hem te steunen."

Nibali verloor zondag in de waaieretappe naar Zeeland ongeveer anderhalve minuut op Chris Froome en Alberto Contador. De ploegleiding van Astana toonde zich daarop kritisch.

"Dat was logisch", aldus Boom. "We zijn hier om Vincenzo te helpen en dat lukte niet. Alle neuzen moesten weer even dezelfde kant op."