Stef Clement denkt na zijn ontsnapping in de tweede etappe naar Zeeland ook aan een aanval in de kasseienetappe van dinsdag.

"'Ik ga op de kasseien toch niet winnen. Ik moet iets met mijn dag doen. Dat kan door vooruit te rijden", vertelt de renner van IAM Cycling aan NU.nl.

"Het is natuurlijk niet slecht om met wat voorsprong aan de kasseien te beginnen. Ik moet mijn kansen pakken, je moet niet remmen als je mee kunt zitten."

Clement sluit niet uit dat hij deze Tour een keer of vijf in de aanval zal rijden. De Brabander stelde vooraf al dat er geen onnozele ontsnappingen zijn in de Ronde van Frankrijk.

"Iedereen kan hier heel hard fietsen, dus je zit niet zomaar mee. Er komen ook dagen dat iedereen dat wil. En dan is het ook nog moeilijk om met de kopgroep naar de finish te rijden. De nervositeit is zo groot dat elke groep heel snel wordt teruggepakt."

Vrijheid

Bij zijn Zwitserse formatie heeft Clement iets meer ruimte om voor zijn kansen te gaan dan bij zijn vorige werkgever Belkin, die nu als Lotto-Jumbo rondrijdt.

"Daar hebben ze in deze Tour vier beschermde renners en daar moeten de helpers toch op letten. Wij hebben er maar één en dat creëert iets meer vrijheid."