Robert Gesink betwijfelde of de organisatie van de Tour er goed aan heeft gedaan om de derde etappe tijdelijk stil te leggen na de massale valpartij op 60 kilometer van de streep.

De kopman van Lotto-Jumbo had er in eerste instantie zijn bedenkingen bij en wist na de etappe nog niet helemaal wat hij ervan moest denken.

"Op het moment van stilleggen was ik het heel erg oneens met de beslissing van de wedstrijdorganisatie, maar misschien was het achteraf een goede keuze. We hebben daarna in ieder geval een fatsoenlijk koersverloop gezien zonder valpartijen", zei Gesink tegen de NOS.

De klimmer zag dat de neutralisatie niet voor minder nervositeit zorgde in het peloton. "Wij zitten allemaal met heel veel schrik en het klinkt gek, maar door een valpartij wordt het rustiger in het peloton. Met stilleggen krijg je de jongens niet rustiger. Iedereen reed gewoon langs de auto's van de organisatie, het was een chaos."

"Ik zei tegen Wout Poels: weet je nog toen wij een paar jaar geleden op de grond lagen, toen werd helemaal niet gesproken over stilleggen. Veel jongens vonden het onterecht dat de organisatie de koers stopte."

Het werd volgens Gesink pas minder nerveus toen het peloton zelf het heft in handen nam. "Uiteindelijk zeiden de renners: we gaan rustig op de eerste rij zitten."

Veertiende

Gesink kon zelf tussen de valpartijen door sturen en eindigde uiteindelijk als veertiende op de Muur van Hoei, op 22 seconden van winnaar Joaquim Rodriguez.

De 29-jarige Achterhoeker staat nu ook veertiende in het klassement. Hij heeft een achterstand van 1.39 op de nieuwe geletruidrager Chris Froome.