Rudi Kemna kon maandag amper bevatten dat Tom Dumoulin was uitgevallen in de etappe waarin hij op weg leek naar de gele trui in de Tour de France.

"Zo ga je voor het geel en zo ga je kijken naar welk ziekenhuis je moet", aldus de ploegleider van Giant-Alpecin in Hoei.

Dumoulin heeft zijn schouder uit de kom en rijdt achter het peloton in de ambulance. "Het is verdomde klote om nu zo'n valpartij te hebben, maar dit is de Tour."

"Het viel me nog mee dat ze de koers even stil legden, dat vond ik knap. Het was behoorlijk nerveus. Dat nerveuze, dat is de Tour de France. Maar van dit soort valpartijen krijg je alleen nog maar meer nervositeit."

Pijn

Volgens Kemna had Dumoulin enorm veel pijn en zat er voor de Nederlander niets anders op dan zich met de ambulance te laten vervoeren.

"Hij heeft in de ambulance gelegen, daar hebben ze zijn schouder weer in de kom gezet. Toen wilde hij in de auto stappen, maar dat ging niet. Hij had zoveel pijn. Toen is hij weer in de ambulance gegaan en naar het ziekenhuis gebracht."