Volgens Robert Gesink wordt het maandag een "hectische en superlastige dag" in de Ronde van Frankrijk. De derde Touretappe finisht op de Muur van Hoei, een zeer steile klim waar jaarlijks ook de Waalse Pijl eindigt.

"De rit van vandaag is wel een stuk korter dan de Waalse Pijl, ook het 'Waalse Pijl-gedeelte' van de etappe", aldus Gesink voor de start. "Het wordt oppassen."

De 29-jarige renner van Lotto-Jumbo reed al zes keer de Waalse Pijl en finishte nooit buiten de top 25. "Het is een voordeel dat ik de aanloop naar de Muur van Hoei ken."

Zondag verloor Gesink de aansluiting met de eerste groep in de waaieretappe naar Zeeland omdat hij werd opgehouden door een valpartij.

"Het is jammer dat ik anderhalve minuut verloor op Chris Froome en Alberto Contador, maar zij zijn hors catégorie. Op mijn naaste concurrenten heb ik geen tijd verloren, daarom was het niet zo'n heel slechte dag."

Kelderman

Voor Gesinks medekopman Wilco Kelderman was de schade groter. De nummer negen van de openingstijdrit in Utrecht gaf meer dan vijf minuten prijs op de eerste groep.

"Mijn positie in de ploeg is niet veranderd", aldus Gesink. "Er kan nog veel gebeuren. Bauke Mollema verloor vorig jaar in de laatste tijdrit tien minuten en eindigde nog in de top tien. We moeten niet in paniek raken."