Chris Froome pakte zondag in de vlakke etappe naar Zeeland liefst anderhalve minuut winst op Vincenzo Nibali en Nairo Quintana.

De 30-jarige kopman van Team Sky liet zich, net als Alberto Contador, niet verrassen in de waaierrit.

"Iedereen had het erover dat Froome het niet bij zou kunnen houden, maar dat bleek niet het geval", zei de Brit na afloop tegen Radio Tour.

"Ik ben heel blij met hoe het gegaan is. Twee dagen zijn nu voorbij en ik had niet meer kunnen wensen. De hele dag kon ik rekenen op mijn ploeggenoten en zeker toen het er echt om ging, toen het peloton brak."

Froome heeft in het klassement een voorsprong van meer dan een minuut op Nibali en Quintana. "Dit is een mooi voordeel, zeker na een tijdrit en een vlakke etappe. Maar deze koers gaat over drie weken en elke dag kan er veel gebeuren."

Quintana

In tegenstelling tot Froome was Quintana uiteraard ontevreden over het resultaat in de tweede etappe. ''Al die valpartijen in de regen pakten verkeerd uit voor ons'', zei hij na de finish in Neeltje Jans.

De Colombiaanse nummer twee van 2013 werd uit positie gebracht door de valpartij van Lotto-Jumbo. Movistar moest toen met de gehele ploeg in de achtervolging, maar de kopgroep werd nooit meer achterhaald.

''We hebben wat tijd verloren, maar we hopen weer terrein te winnen. We wisten in ieder geval het team bijeen te houden. Door samen te werken met Astana hielden we de schade beperkt.''