De knappe zeventiende plaats van Dylan van Baarle viel zaterdag amper op in Utrecht doordat er vijf Nederlanders in de top vijftien eindigden.

Toch toonde de 23-jarige Tourdebutant met zijn 15.34 over 13,8 kilometer meteen zijn klasse, al bleef de renner van Cannondale-Garmin er zelf nuchter onder.

"Ik weet dat ik geen Rohan Dennis of Tom Dumoulin ben, dus ik wilde eigenlijk gewoon gaan genieten. Dan maakt het me niet zoveel uit of het top twintig, dertig of veertig wordt", analyseert Van Baarle tegen NU.nl.

"Ik kan ook nog wel beter, maar de focus ligt voor mij niet op deze openingstijdrit. Het is supergaaf, maar ik concentreer me hier op het klassement van onze kopman Andrew Talansky. In de toekomst wil ik me meer op de tijdrit focussen."

Van Baarle koestert de wens om toe te groeien naar het niveau van Tom Dumoulin, die al diverse tijdritten won en nu vierde werd in de Domstad. "Die goede jongens zijn ietsje ouder dan ik, maar iedereen wil daar naartoe. Vroeger was ik wel één van de beteren bij onder 23, dus hopelijk kan ik nog groeien."

Knuffeltjes

De Zuid-Hollander was op zijn eerste Tourdag vooral bezig met het publiek dat hem langs het hele parcours aanmoedigde. "Iedereen stond al te juichen toen ik op het startpodium stond en die geluidsgolf hoorde ik eigenlijk 14 kilometer lang. Ik heb de ploegleider niet gehoord."

"Ik begin nu na de tijdrit pas te beseffen dat ik echt aan de Tour begonnen ben en dat idee is heel vet. De ambiance was eigenlijk nog beter dan ik me had voorgesteld. Ik zou zo nog een rondje willen haha. Nee hoor, ik zat wel aan mijn limiet en was blij dat het klaar was."

Van Baarle is ook content met het herstel van Sebastian Langeveld. Zijn team-, land- en kamergenoot miste de ploegpresentatie door vermoeidheid, maar is nu weer fris. "Ik heb hem een paar knuffeltjes gegeven haha. Nee, ik had niet anders verwacht. Het is goed dat hij wat rust heeft genomen."