Thibaut Pinot loopt niet weg voor zijn veranderde status na zijn derde plaats in de Tour de France van vorig jaar.

De 25-jarige Fransman wordt in eigen land naar voren geschoven als één van de favorieten voor de eindzege in de Tour, maar laat zich daardoor niet van de wijs brengen.

"Mijn derde plaats van vorig jaar heeft me vertrouwen gegeven", verklaart de renner van FDJ. "Als je derde wordt hoor je voor in het peloton thuis, dat heb ik mezelf in het hoofd geprent."

Pinot debuteerde met een tiende plaats in 2012 en legde twee jaar later niet alleen beslag op de derde plaats in het algemeen klassement, maar ook op de witte trui voor de beste jongere.

Dat andere ploegen hem vorig jaar constant probeerden te lossen in de afdalingen zorgde ook voor zelfvertrouwen bij de Fransman. "Dat ze dat probeerden was een teken van zwakte van hen."

"Dat gaf aan dat ze me niet van me af kwamen in de beklimmingen. Wat zij deden gaf me een boost. Ik maakte me kwaad."

Parcours

Richting de Tour maakte Pinot de laatste tijd indruk door onder meer de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland te winnen. De leiderstrui wist hij daar echter niet vast te houden door zijn mindere tijdrit.

Het bergachtige parcours in Frankrijk ligt Pinot een stuk beter, denkt hij zelf. "Ik krijg er een kick van om anderen pijn te doen", waarschuwt hij de medefavorieten alvast.