Als een van de laatste ploegen heeft Tinkoff-Saxo maandag zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt.

De kopman van de Russische formatie is Alberto Contador, die eerder dit seizoen al de Ronde van Italië won en zowel in 2007 als in 2009 zegevierde in de Tour de France.

Contador, die vorig jaar de Tour moest verlaten na een zware valpartij, krijgt in de bergen de steun van de Tsjech Roman Kreuziger en de Pool Rafal Majka. Laatstgenoemde won vorig jaar het bergklassement in de Tour.

Ook de Slowaak Peter Sagan zit in de selectie, de winnaar van de groene trui van vorig jaar. Contador krijgt verder hulp van de Australiër Michael Rogers, de Italianen Daniele Bennati, Matteo Tosatto en Ivan Basso en de Deen Michael Valgren.

"Het is duidelijk dat we de Tour willen winnen met Alberto, dat is ons belangrijkste doel", aldus sportief directeur Steven de Jongh van Tinkoff-Saxo. "Als het even kan, proberen we Sagan te helpen om etappes te winnen."

Bouhanni

Cofidis reist met Nacer Bouhanni naar Utrecht, waar de Tour zaterdag begint. Uit onderzoek maandag in het ziekenhuis bleek dat de Fransman bij zijn val tijdens het Frans kampioenschap van zondag niets heeft gebroken

"Ik heb niets gebroken, maar mijn ribben zijn wel gekneusd", meldt Bouhanni op Twitter. De sprinter zit in de definitieve Tour de France-selectie van de Franse ploeg.

Cofidis houdt de komende dagen de situatie van Bouhanni wel in de gaten. 

De 24-jarige Fransman van Cofidis kwam zondag in de slotfase van het Frans kampioenschap hard ten val en meldde daarna dat hij de Ronde van Frankrijk aan zich voorbij moest laten gaan.

Bouhanni won onlangs nog twee etappes in het Criterium du Dauphiné.

Zes Fransen

Bouhanni is een van de zes Fransen in de Cofidis-selectie. Zijn landgenoten die van start gaan in Utrecht zijn Christophe Laporte, Florian Sénéchal, Geoffrey Soupe, Julien Simon en Nicolas Edet.

De Spanjaarden Daniel Navarro en Luis Mate en de Belg Kenneth Vanbilsen zitten ook in de equipe.

Europcar

Europcar heeft de selectie, net als in de afgelopen jaren, gebouwd rond Pierre Rolland en Thomas Voeckler. De 36-jarige Voeckler finishte in 2011 als vierde in de Tour, Rolland won dat jaar op Alpe d'Huez.

In de sprints rekent Europcar op Bryan Coquard. De volledig Franse ploeg bestaat verder uit Cyril Gautier, Yohann Gène, Bryan Nauleau, Perrig Quemeneur, Romain Sicard en Angelo Tulik.