Mark Cavendish begint zaterdag vol vertrouwen aan zijn negende Tour de France. De 30-jarige renner van Etixx-QuickStep eindigde zondag op een lastig parcours knap als tweede in het Brits kampioenschap op de weg.

"Ik ben superblij. Niet alleen met hoe het ging, maar ook met mijn vorm", meldt Cavendish in gesprek met Cyclingnews.

"Nu heb ik een week om te herstellen en dan moet ik klaar zijn voor de eerste dagen van de Tour de France." Alleen in Peter Kennaugh moest Cavendish zijn meerdere erkennen tijdens het Brits kampioenschap.

Cavendish, die dit seizoen al dertien zeges boekte, is er na zijn mislukte Tour van vorig jaar (door een valpartij moest de wereldkampioen van 2011 al na de eerste rit opgeven) op gebrand om uit te blinken in de Ronde van Frankrijk.

"Ik heb dit seizoen keihard getraind. De ploeg gaf mij een goed programma om me voor te bereiden. Ik ben er klaar voor."

Etappezeges

Cavendish boekte liefst 25 etappezeges in de Ronde van Frankrijk. De Brit beseft dat er in de komende Tour weinig typische ritten voor sprinters zijn.

"Ik ben niet de enige in de ploeg die voor etappezeges gaat. Wij hebben een team met verschillende renners die ritten kunnen winnen."