Sebastian Langeveld had na afloop van het NK wielrennen geen goed woord over voor de grotere wielerploegen. Onder meer Giant-Alpecin moest het ontgelden.

"De grote ploegen mogen zich schamen dat ze niet gereden hebben", zei de 30-jarige renner tegen de NOS. "Als het aan Giant-Alpecin had gelegen, waren we uit de koers genomen. Dat mag gewoon niet gebeuren."

De 127e editie van het nationaal kampioenschap op de weg stond in het teken van een 'monstervlucht' van acht renners. Van een georganiseerde jacht in het peloton was geen sprake; de ploegen van de sprinters keken vooral naar elkaar in plaats van zich op kop te zetten.

"Van die acht man waren er twee beroepsrenners. Met alle respect voor de amateurs, maar niemand had zo'n finale gewild. Uit respect voor het NK hebben Dylan van Baarle en ik uiteindelijk het gat dichtgereden. Met z'n tweeën hebben we de koers gered."

Uiteindelijk trok Niki Terpstra in de sprint aan het langste eind, tot tevredenheid van Langeveld. "Ik vind het mooi dat één van de betere Nederlandse wielrenners de titel pakt."