Marianne Vos komt voorlopig nog niet in actie. Ze wil geen risico nemen na enkele blessures en weet niet wanneer ze haar rentree zal maken.

Vos liep eind april bij een mountainbikewedstrijd in Oostenrijk een gebroken rib op en kwam sindsdien niet meer in actie. Ze liet het NK wielrennen en de Europese Spelen in Bakoe al schieten.

"In de opbouw ging het in eerste instantie heel goed. Maar toen kreeg ik twee, drie keer een terugslag. Dan weet je dat de alarmbellen afgaan en dat je toch echt even tot rust moet komen", zegt Vos tegen de NOS

De 28-jarige Brabantse heeft nog datum voor een rentree in haar hoofd. "Het gaat nu wel vooruit, maar hoe snel ik weer wedstrijdfit ben, weet ik niet. Ik wil daar ook geen datum op plakken, want dan krijg je daar weer de druk van. Ik wil gewoon eerst fit zijn en dan weer kijken."

Vos heeft deelname aan de Olympische Spelen in Rio op de mountainbike bijna uit haar hoofd gezet. "Het was al een moeilijk verhaal en dat wordt nu nog moeilijker. Het heeft voor mij nu helemaal geen prioriteit. Het belangrijkste is om gewoon fit te zijn. En dan heeft de weg de voorkeur, daarna komt pas het mountainbiken."

De meervoudig olympisch en wereldkampioene maakte in april haar rentree nadat een hamstringblessure haar dit voorjaar hinderde.