Tom-Jelte Slagter verwacht dat zijn teamgenoot Sebastian Langeveld zondag in Emmen een goede kans maakt om zijn Nederlandse titel te prolongeren.

"Ik denk dat hij zeker tot de favorieten behoort", zegt de renner van Cannondale-Garmin, die de wegwedstrijd zelf overslaat, tegen NU.nl.

De 25-jarige Slagter zal Langeveld niet ondersteunen, omdat het vlakke parcours van 253 kilometer hem niet ligt en hij na de Giro d'Italia zijn conditie weer aan het opbouwen is.

"Sebastian heeft juist bewezen dat hij komt bovendrijven als het lang en zwaar is. Ik dicht hem zeker veel kansen toe. Het NK is altijd heel onvoorspelbaar. Het parcours ligt mijn andere teamgenoot Dylan van Baarle trouwens ook goed, die kan verrassen."

Rabobank

Slagter denkt dat het net als de laatste jaren moeilijk wordt voor de grote teams als Lotto-Jumbo en Giant-Alpecin om de koers te controleren. Ook Roompot heeft veel Nederlandse renners, maar dat team rijdt op procontinentaal niveau.

​"Uit mijn tijd bij Rabobank weet ik hoe het is als grote ploeg met veel kanshebbers. In een team met minder renners koerst het vaak wat makkelijker. Sebastian is slim genoeg om daarvan te profiteren."

"Het is als groot team gewoon moeilijk omdat je weet dat nooit alle kopmannen in vorm zijn. Dan moeten ze niet in paniek raken en op anderen vertrouwen. Dat gaat alleen weleens mis."

Slagter ziet Lars Boom en Niki Terpstra, die beiden al eens Nederlands kampioen waren, als belangrijke concurrenten van Langeveld in de strijd om de kampioenstrui.

"En Pim Ligthart kan ook meeliften met een groep en het afmaken, dat heeft hij al eens laten zien. Als het een sprint wordt, geef ik Moreno Hofland de beste kansen en Giant-Alpecin heeft ook nog wat snelle mannen."