Het organisatiecomité van de Giro-start in Gelderland heeft nog zo'n vijf miljoen euro nodig om de begroting sluitend te maken.

De hele organisatie voor het evenement op 6, 7 en 8 mei 2016 kost ruim elf miljoen euro en daarvan is al iets meer dan zes miljoen binnen.

De provincie Gelderland trekt vijf miljoen euro uit voor 'la Grande Partenza'. De gemeentes Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen dragen ieder 350.000 euro bij.

De organisatie rekent ook op een subsidie van het ministerie van Sport van zo'n 2,5 miljoen euro.

Voorwaarde daarvoor is dat de Giro-start op de nationale sportevenementenkalender staat. Sportkoepel NOC*NSF heeft daar onlangs voor gezorgd, zodat de organisatie officieel een subsidieaanvraag kan indienen bij het ministerie.

Het resterende bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro moet komen van sponsoren, crowdfunding en andere gemeentes die de Giro tijdens de driedaagse in Gelderland zal aandoen.

Uit onderzoek van sporteconomen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in opdracht van de provincie, blijkt dat de Giro-start de Gelderse economie een financiële impuls van 11,25 miljoen geeft.