Alex Dowsett heeft donderdag met speels gemak zijn vierde nationale titel op de tijdrit behaald. De Britse renner van Movistar was op het parkoers in het graafschap Licolnshire een klasse beter dan de rest.

De meeste tegenstand kreeg hij nog van een wesp die hem in de eerste ronde stak. Zelfs dat weerhield hem er niet van om op het 44,8 kilometer lange traject ruim drie en een halve minuut sneller te zijn dan de nummer twee Edmund Bradbury.

"Het is geweldig om mijn titel terug te hebben'', reageerde de voormalig houder van het werelduurrecord. "Maar het was niet gemakkelijk. In de eerste ronde stak een wesp me in de binnenkant van mijn bovenbeen."

"Daardoor voelde het een beetje alsof ik een blessure had. Maar daar ben ik zo langzamerhand aan gewend. Er gebeurt altijd iets met mij op de nationale kampioenschappen. Volgens mij ben ik al eens gevallen, moest ik een keer van fiets wisselen en ben ik al eens zo ziek als een hond geweest.''

Coppel

In Frankrijk kroonde Jérome Coppel zich voor de eerste keer in zijn loopbaan tot kampioen tijdrijden. De renner van IAM Cycling versloeg na een spannende strijd Stéphane Rossetto (Cofidis) en zijn ploegmaat Sylvain Chavanel.

Coppel was slechts drie seconden sneller dan Rossetto. Zesvoudig winnaar Chavanel klokte steeds de beste tussentijden, maar viel in het laatste stuk stil. Jean-Christophe Péraud, vorig jaar tweede in de Tour de France, stapte halverwege van zijn fiets.