Het doet Marcel Kittel veel pijn dat Giant-Alpecin hem niet heeft opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk.

"Dit is zonder enige twijfel het moeilijkste moment in mijn loopbaan", schrijft de 27-jarige sprinter op zijn website. "Nu moet ik hier even van herstellen, maar ik kom er echt wel weer bovenop."

Kittel miste een groot gedeelte van het voorjaar door een mysterieuze virusinfectie. Tijdens de Ster ZLM Toer van afgelopen week bleek de achtvoudig winnaar van een Tour de France-etappe nog niet volledig fit.

"Ik heb er alles aan gedaan om weer in topvorm te komen. Eerst was er van vorm totaal geen sprake, ik was heel zwak door het virus. Toch hield ik mijn hoofd koel en bleef ik geloven in mijn kracht. Het gebrek aan resultaten in de ZLM Toer kwam ook door mijn hoogtestage in de Sierra Nevada, dat heeft altijd gevolgen voor de vorm."

Nieuwe doelen

Kittel begrijpt dat de ploegleiding van Giant er niet honderd procent zeker van kon zijn dat hij in de Tour de France wél in topvorm zou zijn.

"Maar niemand weet wat er had kunnen gebeuren. Er zijn een paar goede kansen voor sprinters. Ik zal ermee moeten leren leven en nieuwe doelen vinden voor de rest van het seizoen."

Juist dit jaar had Kittel deel willen nemen aan de Tour. "De Duitse omroep ARD zendt de ritten weer uit. Ik heb me er lang sterk voor gemaakt dat er weer aandacht voor ons zou komen in Duitsland."

"Het maakt me trots dat dit gelukt is, maar graag had ik ook mezelf gepresenteerd aan de Duitse fans."