Wilco Kelderman verbaasde zichzelf woensdagavond met het behalen van de Nederlandse titel tijdrijden. De renner van Lotto-Jumbo was veel sneller dan de verwachte winnaar Tom Dumoulin.

"Ik had dit natuurlijk nooit verwacht. Het is een droom voor mij om in de rood-wit-blauwe trui de tijdrit van de Tour in Utrecht te rijden", jubelde Kelderman na zijn zege in Emmen.

De Amersfoorter durfde zichzelf niet meteen tot favoriet te bombarderen voor de race tegen de klok in de Tour de France, die volgende week zaterdag verreden wordt in Utrecht.

​"Nee, Dumoulin staat echt nog wel boven mij. Die had misschien een mindere dag, hij is ook maar een mens. Ik kan eigenlijk niet geloven dat ik hem heb verslagen."

​"Ik moet wel realistisch blijven over die tijdrit in de Tour. Als ik top tien rijd daar zou het heel super zijn. Natuurlijk is dit een opsteker en een boost, maar er zijn daar nog meer toprenners dan Dumoulin."

Vervelend

De winst komt voor Kelderman op het juiste moment in een wisselvallig seizoen. "Zeker, het heeft tot nu toe nog niet echt meegezeten. Dit seizoen is niet zo gelopen als ik wilde. Dat was wel vervelend en begon in mijn kop te zitten. Ik wist alleen dat het erin zat en nu komt het eruit."

Kelderman mikt in het eindklassement voor de Tour ook op de top tien. Hij is met drie zware weken op komst tevreden dat hij juist nu in vorm is. "Dit zegt wel wat over mijn conditie en is erg goed voor het vertrouwen."