Voormalig Tourwinnaar Carlos Sastre zegt niets te weten van het vermeende dopinggebruik bij zijn voormalige ploeg CSC.

Een rapport van het Deense antidopingbureau ADD bracht dinsdag aan het licht dat er volop prestatiebevorderende middelen werden gebruikt bij de ploeg van Bjarne Riis.

"Ik was me bewust van wat ik zelf deed, maar niet wat anderen deden", reageert Sastre tegenover Cyclingnews. "Eerlijk waar, ik sprak niet over dat soort zaken met de andere renners."

De winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2008 wordt zelf weliswaar niet in verband gebracht met doping, maar zou volgens het onthullende rapport wel door ploegleider Riis geadviseerd zijn om bloeddoping te gebruiken.

Een anonieme bron stelt dat de Deen in een telefonisch onderhoud gezegd zou hebben dat de Spanjaard nog wel kleine zakken kon gebruiken omdat andere ploegen, waaronder Discovery, het ook nog deden.

Visie

Sastre, die in 2011 een punt achter zijn wielerloopbaan zette, ontkent echter op de hoogte te zijn geweest van het dopinggebruik bij CSC. "Ik heb altijd een duidelijke visie over wielrennen gehad en ben blij met alles wat ik gedaan en bereikt heb."

De veertigjarige Spanjaard reed tussen 2002 en 2008 voor CSC en zou volgens de anonieme bron van het ADD mede vanwege het vermeende advies van Riis besloten hebben om de Deense equipe te verlaten.