Bauke Mollema heeft in de Tour de France geen steun van Frank Schleck. De klimmer uit Luxemburg ontbreekt in de selectie van Trek wegens een knieblessure.

"Dit is een grote teleurstelling voor me, maar het hing al een tijdje in de lucht. De pijn is nooit echt minder geworden", aldus Schleck, die de kwetsuur overhield aan een val in Luik-Bastenaken-Luik.

De nummer drie van de Tour in 2011 sloeg de tijdrit van de Ronde van Zwitserland al over in de hoop snel te herstellen. Een MRI-scan bracht maandag echter een ontsteking in zijn kniebanden en een botkneuzing aan het licht.

"Het was hopen op een wonder, maar ik kan nu niet 21 dagen vechten en hopen dat ik Parijs haal. Ik heb rust nodig. Het is heel erg zuur dat ik er niet bij kan zijn. Ik had al veel voor de Tour opgeofferd en zelfs etappes verkend. Van deze ronde houd ik het meest."

Schleck richt zich nu mogelijk op de Vuelta. De laatste grote ronde van het jaar begint in augustus.

Zubeldia

Haimar Zubeldia is na het wegvallen van Schleck de belangrijkste helper van Mollema. De 38-jarige Spanjaard eindigde al vijf keer in de top tien van de Tour.

De andere Trek-renners in de Ronde van Frankrijk zijn de Zwitsers Fabian Cancellara en Grégory Rast, de Belg Stijn Devolder, de Luxemburgers Bob Jungels en Laurent Didier, de Spanjaard Markel Irizar en de Colombiaan Julian Arredondo.

Cancellara behoort tot de underdogs voor de openingstijdrit in Utrecht, al moest de Zwitser onlangs in de Ronde van Zwitserland tweemaal zijn meerdere erkennen in Tom Dumoulin tijdens een chronorace.

De Nederlanders Boy en Danny van Poppel haalden de Tour-selectie van Trek niet.