Lotto-Jumbo vaardigt zondag een flink contingent renners af naar de wegwedstrijd op het NK. De selectie van de Nederlandse formatie telt zestien namen.

Moreno Hofland is de kopman van Lotto-Jumbo. De sprinter boekte de enige twee zeges van het team dit jaar, waarvan de laatste afgelopen zaterdag in de Ster ZLM Toer.

Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Bram Tankink, Jos van Emden en Tom Leezer zijn de leden van de Tourselectie die in Emmen de laatste voorbereidingen op de Ronde van Frankrijk treffen.

Robert Gesink en Wilco Kelderman ontbreken zoals verwacht in de wegwedstrijd. De kopmannen bereiden zich voor op de start van de Tour de France, een week na het NK in Utrecht. De al langer uitgeschakelde Marc Goos is er ook niet bij.

Kelderman zal woensdagavond wel in actie komen bij de tijdrit van ruim 54 kilometer. Zijn teamgenoten Van Emden, Rick Flens, Martijn Keizer en Maarten Tjallingii zullen hem vergezellen. Tom Dumoulin van Giant-Alpecin is de grote favoriet voor die wedstrijd.

Zijn team, vorig jaar nog actief op een Nederlandse licentie, stuurt zes renners naar de wegwedstrijd van het NK. Dumoulin is er zelf niet bij, maar Roy Curvers, Lars van der Haar, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Albert Timmer wel.

Roompot

Team Roompot levert mogelijk het grootste aantal renners aan het NK. De formatie heeft achttien Nederlanders onder contract, maar maakte nog geen selectie bekend. Maurits Lammerink, één van de beste renners van Roompot, viel vorige week met een knieblessure uit in de Ster ZLM Toer.

Roompot treedt  met Marc de Maar, Brian van Goethem en Berden de Vries aan in de tijdrit. Laatstgenoemde komt uit Drenthe en heeft van het NK één van zijn hoofddoelen gemaakt.