De Deense oud-wielrenner Nicki Sörensen heeft toegegeven dat hij in de beginjaren van zijn loopbaan verboden stimulerende middelen heeft gebruikt.

De 40-jarige Sörensen, momenteel werkzaam als ploegleider van Tinkoff-Saxo, kwam maandag tot zijn bekentenis aan de Deense krant BT.

''Ik heb doping gebruikt, ik geef dat volledig toe. Het maakt me triest, ik wilde dat ik het kon terugdraaien'', zei Sörensen een dag voor de publicatie van een groot Deens dopingonderzoek.

Sörensen was vier keer kampioen van Denemarken op de weg, ook won hij een rit in de Tour de France en in de Ronde van Spanje. Hij reed in zijn profcarrière, die in 1999 begon, voor Chicky World, Team Fakta, CSC en Saxo Bank. Sörensen stopte vorig jaar op 39-jarige leeftijd.

Rasmussen

Het Deense antidopingbureau en de sportkoepel van het Scandinavische land brengen dinsdag de resultaten van een omvangrijk onderzoek over het dopinggebruik in het wielrennen tussen 1998 en 2005 naar buiten.

Michael Rasmussen en Bjarne Riis, die allebei al een bekentenis hebben afgelegd, zijn twee van de hoofdrolspelers in het rapport. Rasmussen heeft echter tegenover de krant Ekstra Bladet zijn twijfels geuit over het onderzoek.

De voormalig Raborenner claimt dat een deel van zijn verhaal is verwijderd uit het rapport om andere renners te sparen. "Het is duidelijk dat ze me de mond willen snoeren terwijl ik had beloofd om de waarheid te spreken en niet een deel daarvan."