Roy Curvers vindt dat Giant-Alpecin topsprinter Marcel Kittel ondanks zijn mindere vorm gewoon mee moet nemen naar de Tour de France.

"Ik ga er niet over, maar als ik het mocht zeggen, zou ik hem meenemen", sprak de wegkapitein van de Duitse formatie duidelijke taal na de Ster ZLM Toer.

De Nederlandse ronde verliep teleurstellend voor Kittel, die zich na lang kwakkelen met zijn gezondheid geen enkele keer kon mengen in de sprint om een ritzege.

"Maar ik zie wel een stijgende lijn en Kittel hoeft niet 100 procent in vorm te zijn om een massasprint te winnen. Hij moet wel gefocust en fris zijn en dat punt kan hij bereiken in de twee weken voor de Tour."

"Naar hem wordt altijd gekeken, dan is het moeilijk om het goed te doen als hij niet wint. Maar Kittel hoort bij de beste drie sprinters van de wereld, die wint ook weleens op 90 procent."

Vriendenploeg

Het is duidelijk dat de fameuze sprinttrein een grenzeloos vertrouwen heeft in de afmaker die in de afgelopen twee edities van de Tour in totaal acht ritten won.

"Ik zou onze trein wel een vriendenploeg willen noemen. We gaan voor elkaar door het vuur en hebben vertrouwen in elkaar. Het blijft een zekerheid dat Marcel sprints kan winnen en we zijn het vertrouwen in hem absoluut niet verloren."

De 35-jarige Curvers beseft dat tegenslag de ploeg die de afgelopen jaren alleen maar successen gewend is ook sterker kan maken. "We hebben ons snel ontwikkeld en worden volwassen. Daar hoort ook bij dat een deel van het programma wat minder gaat."

"We moeten alleen niet vergeten dat John Degenkolb al twee klassiekers heeft gewonnen dit voorjaar. Wat dat betreft zijn we al bijzonder succesvol. Daar moet Kittel eigenlijk van profiteren. Door die resultaten kan hij een beetje uit de wind gehouden worden."

Geweer

Met Degenkolb is meteen de man genoemd die Kittel zou kunnen vervangen in de massasprints, al wil Curvers daar eigenlijk niet aan denken.

"Als Marcel niet meegaat, moeten we het geweer op de andere schouder leggen. Dan pieken we in andere ritten met Degenkolb. Reken er in ieder geval maar op dat er een goede trein van Giant-Alpecin staat."