Tom Dumoulin was blij dat hij zondag in de afsluitende tijdrit zijn tweede etappezege in de Ronde van Zwitserland boekte, maar hij baalde ook een beetje dat hij naast de eindzege in het klassement greep.

"Ik heb wat gemengde gevoelens, want ik dacht dat het mogelijk was de eindzege te pakken als alles zou kloppen. Maar Simon Spilak en Geraint Thomas waren ook heel sterk", zei Dumoulin na de rit tegen de klok voor de Zwitserse televisie. "Ik ben wel heel blij met mijn ritzege."

De 24-jarige Nederlander, vorige week winnaar van de proloog in de Zwitserse etappekoers, was in de lastige tijdrit rondom Bern achttien seconden sneller dan Spilak. Daardoor werd hij in het eindklassement derde op negentien seconden van de Sloveen.

"Deze tijdrit lag me erg goed. Hij was technisch en ging steeds op en neer. Ik heb niet heel veel grote fouten gemaakt, ik miste alleen een of twee bochten."

Dumoulin heeft zo veel vertrouwen opgedaan voor de Tour de France, die over iets minder dan twee weken begint met een tijdrit in Utrecht.

"Mijn eerste doel in deze Ronde van Zwitserland was om twee heel goede tijdritten neer te zetten en ik heb ze allebei gewonnen. Dus ik denk dat dat doel wel geslaagd is."