André Greipel heeft het eindklassement van de Ster ZLM Toer gewonnen. De laatste etappe werd zondag een prooi voor Matt Brammeier.

De Ierse renner van MTN-Qhubeka soleerde naar de overwinning in Boxtel, na een rit van 183,1 kilometer.

Tot de aanval van Brammeier had het peloton alles onder controle. Door het werk van Lotto-Jumbo werd onder meer een poging van Jesper Asselman (Team Roompot Oranje Peloton) onschadelijk gemaakt.

Greipel legde beslag op de tweede plaats door de sprint van het peloton te winnen. De Nieuw-Zeelander Greg Henderson (Lotto-Soudal) passeerde als derde de streep.

Dylan Groenewegen (Team Roompot Oranje Peloton) was op plek zes de beste Nederlander. Boy van Poppel (elfde) en Moreno Hofland (twaalfde) eindigden net buiten de top tien.

Hofland werd wel derde in het eindklassement.

Kittek

Marcel Kittel kwam ook in de laatste etappe niet in het stuk voor. Hij kwakkelt al het hele seizoen met zijn gezondheid en moest in deze koers laten zien dat hij in de Ronde van Frankrijk, die over twee weken begint, een rol van betekenis kan spelen.

Later deze week beslist Giant-Alpecin of Kittel mee naar de Tour gaat.

Op de erelijst van de Ster ZLM Toer is Greipel de opvolger van Philippe Gilbert. De laatste Duitse winnaar van deze koers was Stefan Schumacher in 2005.