Luis Leon Sanchez heeft zondag de wegwedstrijd gewonnen op de Europese Spelen in Bakoe. De 31-jarige Spanjaard van Astana zegevierde in de sprint van een kopgroepje van vier.

De Oekraïner Andrej Grivko (eveneens een renner van Astana) legde beslag op de tweede plaats, voor de Tsjech Petr Vakoc. Jesus Herrada, die in de slotfase veel werk verrichtte voor Sanchez, werd vierde.

Niki Terpstra passeerde als achtste de streep. De Nederlander finishte net als onder anderen nummer zes Tom Boonen op enkele seconden van de kopgroep.

De top vier reed in de laatste ronde weg uit een selecte groep. Vlak daarvoor liep een aanval van Terpstra op niets uit.

Sanchez veroverde donderdag al de bronzen medaille in de individuele tijdrit.

Tevreden

Terpstra was redelijk tevreden. ''Het was een zware wedstrijd. Helaas hebben mijn inspanningen niet het resultaat opgeleverd waar ik op gehoopt had. Een plek in de top tien is mooi, maar het gaat om de medailles.''

De overige drie Nederlanders (Stef Clement, Pim Ligthart en Nick van der Lijke) haalden de eindstreep niet.

De 125 deelnemers moesten een afstand van 215,8 kilometer afleggen. Eerst reden ze zes rondes van 12,8 kilometer en nadien volgden tien rondes van 13,9 kilometer.