Moreno Hofland greep vrijdag maar net naast de zege in de derde etappe van de Ster ZLM Toer. De sprinter van Lotto-Jumbo moest alleen de Duitser André Greipel voor zich dulden.

"Het scheelt bijna niets, daar baal ik wel van", zei Hofland op de website van de Nederlandse wielerformatie.

De Brabander stelde donderdag nog enigszins teleur en kreeg dat ook van ploegleider Erik Dekker te horen. "Het voelde voor mijzelf ook als een gemiste kans", aldus Hofland.

"Ik vond dat ik niet fel genoeg was. Vandaag wilde ik kosten wat kost wel goed zitten. Ik kwam op tijd in goede positie en heb er voor gezorgd dat ik daarin bleef."

"Misschien was de kritiek van Erik wel even nodig. Je moet jezelf als sprinter elke keer opnieuw volledig opladen en gisteren dacht ik daar wat makkelijker over. Nu hou ik mezelf scherp en win ik bijna."

Scherper

Dekker was vrijdag wel tevreden over het optreden van Hofland. "Ik vond donderdag dat hij scherper moet zijn voor de laatste bocht. Als je twee plaatsen achter Greipel aan de sprint begint, ga je niet meer van hem winnen."

"Vandaag ging dat veel beter. We hebben het als ploeg afgedwongen. Het is jammer dat hij de etappe net niet wint, maar hij heeft zich de kaas niet van het brood laten eten en dat is goed."