De Duitser André Greipel heeft ook de derde etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van Lotto-Soudal was vrijdag opnieuw de snelste in een sprint, net voor de Nederlander Moreno Hofland.

Greipel, die ook donderdag won, blijft daardoor de leider in het klassement.

Een sterke kopgroep van negen man reed weg in de Limburgse heuvels, waar een parcours was uitgelegd dat deed denken aan een kleinere versie van de Amstel Gold Race.

De vluchters, met onder meer de Belgen Gianni Meersman en Iljo Keisse, de Nederlander Roy Curvers en de Italiaan Kristian Sbaragli, pakten maximaal een minuut of zes en leken op het glooiende parcours aanspraak te maken op de ritzege.

Het laatste deel van de etappe was echter vlak, waardoor de sprintersploegen in het peloton gingen jagen op de koplopers. Met nog elf kilometer te gaan probeerden Meersman, Curvers en Keisse nog weg te komen, maar op vier kilometer voor de streep was ook hun poging voorbij.

Greipel maakte in de laatste meters het werk van zijn ploeg keurig af, slechts een centimeter voor Hofland (Lotto-Jumbo). De Belg Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) werd derde.