Peter Sagan heeft donderdag de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven.

De renner van Tinkoff-Saxo was in de relatief vlakke etappe de beste in de eindsprint. Hij bleef de Belg Jurgen Roelandts van Lotto-Soudal (tweede) en Katoesja-renner Alexander Kristoff (derde) voor.

De Fransman Thibaut Pinot, die woensdag de leiderstrui overnam van Tom Dumoulin, behield de eerste plaats in het klassement. Dumoulin staat nog altijd zevende op 1.32 van Pinot.

Wel verloor de renner van Giant-Alpecin in een hectische slotfase vijf seconden op nummer twee Geraint Thomas en nummer zes Jakob Fuglsang.

Vluchters kregen in de 193 kilometer lange rit van Wil naar Biel geen kans van de sprintersploegen. Mark Cavendish van Team Sky had zich ook graag in de sprint willen mengen, maar kon het vergeten toen twee helpers in de slotfase onderuit gingen.

Mederecordhouder

Zijn zege betekende voor Sagan zijn tweede etappezege in de rittenkoers. De Slowaak was eerder al de beste in de derde rit.

Het betekende tevens de elfde etappewinst in de Ronde van Zwitserland in de loopbaan van Sagan. Daarmee is hij nu mederecordhouder.

De Ronde van Zwitserland duurt nog tot en met zondag. Vrijdag wacht het peloton opnieuw een vlakke rit, waarna er op zaterdag een heuvelachtige etappe op het programma staat. Zondag is er nog een individuele tijdrit over 38,4 kilometer in Bern.