Nairo Quintana denkt dat de komende editie van de Tour de France een van de spannendste in tijden wordt. De 25-jarige Colombiaan van Movistar durft geen favoriet aan te wijzen voor de koers die op 4 juli begint in Utrecht.

"De Tour wordt een helse race. In het verleden namen vaak maar één, twee of hooguit vier potentiële winnaars deel, nu kunnen wel tien renners de Ronde van Frankrijk winnen", zegt Quintana in gesprek met Cyclingnews.

De klimmer, die in 2013 tweede werd in de Tour en vorig jaar de ronde liet schieten na zijn Giro-winst, weigert om er één naam uit te lichten.

"Iedereen zit op een goed niveau. Chris Froome heeft al verschillende koersen gewonnen, Vincenzo Nibali reed sterk in een etappe in de Dauphiné en Alberto Contador zegevierde al in de Giro. Na een maand rust zal hij in topvorm zijn in de Tour."

Quintana waarschuwt de concurrentie dat hij progressie heeft geboekt ten opzichte van 2014. "Sinds mijn winst in de Giro heb ik nog beter geleerd met mijn krachten om te gaan. Ook tactisch heb ik me verder ontwikkeld. Fysiek sta ik er sowieso goed voor."

Route du Sud

Donderdag hervat Quintana de competitie in de Franse rittenkoers Route du Sud. Deze wedstrijd telt vier etappes en eindigt zondag. Ook Contador staat aan de start.

"Het is goed om weer in het ritme te komen, maar ik denk niet dat ik op de limiet zal rijden. In 2012 won ik hier, maar mijn doelen zijn veranderd."